Positie Friesacher niet onder druk

[photo1]De positie van Patrick Friesacher bij het team van Minardi staat niet onder druk. De laatste dagen deden zich de geruchten de ronde dat de sponsoren van Friesacher nog steeds geen geld zouden hebben overgemaakt naar het team van Minardi.

Minardi en Friesacher ontkennen dit allebei. Volgens Minardi zijn alle rekeningen voor de komende Grand-Prix betaald. Daarnaast ging het verhaal dat de provincie Karinthië, ook sponsor van Friesacher, al zou zijn afgehaakt als sponsor.

“Ik weet niet waar deze verhalen vandaan komen maar er klopt helemaal niets van”, aldus Patrick Friesacher. “Karinithië is niet als sponsor aan mij verbonden. Jörg Haider, die gouverneur is van Karinthië, heeft me geholpen met het vinden van sponsoren. Als bedankje heb ik toen enkele stickers van Karinthië op mijn auto laten plakken. De provincie Karinthië heeft me nooit direct ondersteund en hoeven dus helemaal geen geld over te maken naar Minardi.”

“Ik hoop de geruchten hiermee de wereld zijn uitgeholpen. Ik richt me nu op de Grand-Prix van Imola. Minardi zal daar met de nieuwe auto komen, ik kijk er naar uit. Hopelijk kunnen we voor Imola nog wat testen, dat is namelijk nog niet zeker. Ik heb de nieuwe auto al gezien. Hij is mooier en ronder, maar niet zo radicaal als Paul Stoddart doet vermoeden. Tenminste ik zie niet erg veel verschillen tussen de Minardi PS05 en de bolides van andere teams.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading