Positieve test Doornbos met Jordan

[photo1]Op het vliegveld van Elvington (Engeland) heeft Robert Doornbos, samen met Jordan Grand Prix, afgelopen vrijdag een succesvolle eendaagse aërodynamicatest afgerond als voorbereiding op de aanstaande Braziliaanse Grand Prix. Naast een zogenaamde shakedown met chassis nr. 06, betrok het team ook Doornbos in haar eerste test met onderdelen conform het FIA 2005 reglement.

Ondanks dat het gedurende de gehele dag op het voormalig NASA vliegveld flink regende, legde Doornbos in totaal 61 rechte-lijn tests uit om Jordan Grand Prix met waardevolle informatie te voorzien over haar huidige wagen alsmede de (interim) 2005 specificatie. In de interim-wagen (welke voorzien was van een verhoogde voorvleugel, dito bargeboards en een naar voren geplaatste achtervleugel) reed de 23-jarige Rotterdammer in totaal 30 ‘rundowns’ voordat de duisternis inviel.

Doornbos: “Ik ben blij dat ik van het team de kans kreeg om hen te ondersteunen in de aanloop naar de Braziliaanse Grand Prix, alsmede belangrijke informatie kon inwinnen voor hun voorbereiding op de auto voor volgend jaar. Hoewel ik in eerste instantie hoopte op een regenvrije dag om mijn nekspieren verder aan te sterken tijdens het remmen en accelereren, heb ik vandaag toch veel profijt gehad van deze test. Niet alleen heb ik namelijk veel aandacht kunnen besteden aan alle opties op mijn stuurwiel, ook heb ik mijn relatie met mijn engineer en monteurs verder kunnen uitbouwen!”

Volgende week vrijdag zal Robert Doornbos (gesponsord door Muermans Groep en Burgfonds) alweer voor de derde maal aantreden in de EJ-14 tijdens de vrije trainingen voor de Braziliaanse Grand Prix.

Bron: Insightf1.com