Presentatie Red Bull RB6 niet geheel vlekkeloos

De presentatie van de nieuwe bolide van Red Bull Racing, de RB6, verliep op woensdag niet geheel vlekkeloos. Tijdens de eerste sessie op het circuit van Jerez moest Mark Webber de auto achterlaten met een olielek.

De langverwachte auto van Red Bull, het op één na succesvolste team in 2009, werd tussen de regenbuien door naar buiten gereden en zo aan het Spaanse publiek gepresenteerd.

De opvolger van de snelle RB5 maakt gebruik van een Renault RS27 motor en is een “evolutie”, volgens coureur Sebastian Vettel.

“Daarom hebben we besloten de eerste test van het seizoen (Valencia) over te slaan,” voegde de Duitser toe, met het oog op verhoogde media-aandacht gezien Red Bull het laatste grote team was dat de bolide nog niet had gepresenteerd.

Maar de eerste sessie verliep niet zoals het hoorde. Webber’s wagen kreeg te maken met een olielek en de Australiër moest teruglopen naar de pits.

Volgens het team zelf was dit slechts voor “de zekerheid”. Webber bestempelde het probleem als “niets ernstigs”.

Red Bull Racing Team bestaat naast Vettel en Webber dit jaar ook uit de Australische testrijders Brendon Hartley en Daniel Ricciardo.

(JR)