Tweede officiele test gaat van start

Het testen zal vandaag weer worden hervat. Met uitzondering van USF1, Campos Meta 1 en Lotus F1 Racing, zullen alle teams hun opwachten maken op het circuit Jerez de la Frontera. Tevens wordt vandaag de Red Bull RB6 gepresenteerd aan het publiek.

Vorige week waren alle ogen vooral gericht op Ferrari, die een goede eerste test kende. Ook MercedesGP met Schumacher konden rekenen op veel media aandacht. Ditmaal zal vooral Red Bull in de schijnwerpen staan met de nieuwe RB6. Het team uit Oostenrijk koos ervoor de eerste test over te slaan om meer tijd in de fabriek te kunnen brengen met doel nu elke minuut op de baan te gaan gebruiken.

Ook het nieuwe team van Virgin Racing kan rekenen op veel media aandacht. Het is het enige nieuwe team van 2010 die zich zal gaan mengen in de reeds gevestigde namen.

De test in Jerez zal in totaal vier dagen gaan duren. Nadeel is echter wel dat er regen is voorspeld, en dit is slecht nieuws voor de aanwezige teams die niet op regen zitten te wachten. Het belooft mooie testdagen te worden.

(RvR)