Preview Canada: Toyota F1

De Canadese GP is de achtste in het WK van dit seizoen en daarmee tevens de helft ervan. De GP vindt plaats op het Circuit Gilles Villeneuve op het Notre Dame eiland van Montreal.
De track, 4.361 kilometer lang, is een half permanent racecircuit en half stratencircuit. Het is een circuit waar de remmen veel van de bolides eisen. [photo1]

Het team van Panasonic Toyota vertelde ons wat ze van deze Grand Prix verwachten.
Ove Andersson: “We hebben nieuwe aerodynamische onderdelen voor Montreal waarmee we hopen een stap voorwaarts te kunnen zetten.
We hadden vorige week een lastige test in Silverstone door het tegenwerkende weer, maar we waren wel in staat om enige voor- en achtervleugelaanpassingen te testen.
In Monaco hebben we goed weten te kwalificeren, maar kwam er geen van onze auto’s aan de finish. In Canada gaan we proberen dat recht te trekken.”

Mika Salo verklaarde het volgende: “Montreal is een prachtige stad voor een race. Er is een goede sfeer en de mensen maken er een feest van. De bolide zou goed op deze baan moeten kunnen presteren omdat we een sterke motor hebben en de wagen stabiel is bij het aanremmen, en dat zijn vereistes hier.
Afgelopen week heb ik wat aerodynamica getest wat goed was voor de balans van de wagen. Ik mik op een plaats in de top 10 bij de kwalificatie.”

[photo2]Tot slot wou Allan McNish het volgende kwijt: “Dit is een circuit waar ik nog nooit het gereden, maar ik kijk er zeker naar uit. Mika heeft me al gewaarschuwd dat de track erg vies zal zijn op de eerste dagen omdat het buiten het Grand Prix weekend amper word gebruikt. Het zal dus zaak zijn om wat rubber neer te leggen in het begin van de eerste sessie.
Iedereen zegt me dat Montreal een prachtige stad is, dus ik heb erg veel zin om er naar toe te gaan. Mijn frans is redelijk dus ik zal me wel redden.”

Loading