Prodrive komt in september met nieuws

Prodrive, dat volgend jaar in de Formule 1 wil debuteren, zal in september op een persconferentie meer bekend maken over haar plannen. Prodrive directeur David Richards heeft dit tegenover de Engelse pers laten weten.

Volgens de krant The Times is Prodrive dichtbij een nauwe samenwerking met McLaren Mercedes. Prodrive zou de beschikking krijgen over Mercedes motoren en ook een financiële injectie krijgen van enkele sponsoren van McLaren.

“Een samenwerking met McLaren is één van de drie opties voor ons, maar ik moet zeggen dat deze optie wel het dichtstbij lijkt”, aldus Richards. “In september kan ik pas meer bekend maken. Maar ik kan bevestigen dat alles volgend planning verloopt en dat we volgend jaar op de grid staan.”

Volgens de Times zal Prodrive een budget hebben van ongeveer 60 miljoen Dollar. Dit budget is vergelijkbaar met dat van Spyker en Super Aguri.

Een van de mogelijke problemen van Prodrive is dat het voor 2008 nog steeds onduidelijke is of teams onderdelen aan elkaar mogen verkopen of uitlenen. Prodrive zou graag met een oude McLaren chassis willen rijden. Volgens Richards wordt aan dit probleem gewerkt en zou dit spoedig worden opgelost.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading