Racegevoel uit Nederland

[photo1]De Playstation Playseat werd deze maand in Nederland geïntroduceerd. Geestesvader van deze kuipstoel voor de spelcomputer is namelijk de Nederlander Fernando Smit uit Doetinchem. Hij is zoon van Ido Smit, een handelaar in vastgoed en voormalig exporteur en importeur van auto’s. Als adolescent sleet Fernando menig uur in racewagens. Toen pa hem in de zaak vroeg, gaf zoonlief zijn hobby op. Als surrogaat racete hij ’s avonds op de spelcomputer, type Sony Playstation. Ondanks de realistische simulatie en het spelstuur bleef het echte racegevoel uit. Fernando’s analyse: wat ontbreekt aan het gevoel is een autostoel. Alweer zes jaar geleden maakte hij zijn eerste prototype. Zelfs bij het vrouwelijk deel van de verjaarsvisite was het ding een succes. Hij sloeg aan het ontwikkelen en begon de productie in china waar nu de kuipstoelt tegen een bodemprijs (winkelprijs: 299 euro) wordt geproduceert.

[photo2]De Playseat is nu voor het eerst in Nederland en Belgie verkrijgbaar. Je kunt de PlaySeat helemaal naar de perfecte race positie instellen. Draai de professionele stelschroeven los en stel traploos in:
– beenlengte
– hoogte van het stuur
– diepte van de stuurkolom
Door de intelligente plaatsing van de stelschroeven wordt speling in het frame tegengegaan. Daardoor heb je een stevige race constructie in handen, die je adrenaline zal laten stromen!

Hoe bent u bij Sony Playstation binnengekomen?

“Vasthouden. Ik ging steeds bij ze op de koffie en het klikte wel. Bij elke beurs liet ik mijn gezicht zien. Uiteindelijk overtuigde ik de baas van Sony Playstation Benelux, een fanatieke gamer, om een goed woordje te doen bij Sony Playstation Europa in Londen.”

Hoe uniek is uw contract?

“Normaal gesproken zou Sony de ontwikkeling zelf doen. Ik ben de eerste wereldwijd waarvan ze direct een compleet product aankopen. Onze relatie is die van producent/ exclusief distributeur. We beginnen met Europese distributie in de Benelux. Later volgt meer. De potentiële afzetmarkt bestaat uit 60 miljoen bezitters van spelcomputers.”

Wat is de sleutel tot dit succes?

“Ik ben direct ervan uitgegaan dat het een massaproduct zou worden. Met de steun van mijn vader kon ik meteen duizend stuks laten produceren en heb ik een jaar fulltime kunnen werken, zonder directe inkomsten. Wj hebben een paar grote klanten voorbij laten gaan en geduldig gewacht op Playstation.

De Playseat is overigens ook te gebruiken op alle (spel)consoles en PC. Ieder merk stuur is te monteren op de Playseat. Voor meer info kijk op www.playseats.nl

De playseat is nu ook via de F1News.nl webshop te bestellen, ga naar de shop en bestel de playseat nu!