Raikkonen kritisch over McLaren

[photo1]Kimi Raikkonen denkt niet dat McLaren al klaar is voor het nieuwe seizoen. De Fin zegt dat de nieuwe McLaren MP4/19 nog met snelheids -en betrouwbaarheidsproblemen kampt.

“De nieuwe auto is absoluut sneller dan onze oude bolide”, aldus Kimi Raikkonen. “Maar ik weet niet waar we staan, Ferrari kan ik helemaal niet inschatten omdat ze voornamelijk in Italië testen. Van Williams en Renault weet ik het ook niet, de ene dag zijn wij een stukje sneller, de andere dag zijn zij weer sneller.”

Afgelopen week verbrak de McLaren MP4/19 het ronderecord op het circuit van Valencia. De auto was echter niet in staat een raceafstand te volbrengen.

“Onze auto is nog niet betrouwbaar genoeg”, zo vervolgd Raikkonen. “We hebben problemen met de motor, oplossingen voor deze problemen zijn op komst, dit kost tijd. We zullen eerst de betrouwbaarheid in orde moeten krijgen voordat we de snelheid van onze bolides kunnen verbeteren. Het is in ieder geval duidelijk dat we nog een heleboel werk te doen hebben.”

Loading