Raikkonen wint op Silverstone

[photo1]Kimi Raikkonen heeft de Grand-Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone op zijn naam geschreven. De Fin won de race voornamelijk door een sterke pitstopstrategie. Met zijn tweede zeg op rij verslaat Raikkonen de McLaren’s op haar thuiscircuit. Fernando Alonso werd tweede, Lewis Hamilton kon de hoge verwachtingen niet helemaal waar maken en eindigde als derde.

Voor de start is het Felipe Massa die zijn motor liet afslaan waardoor er een extra opwarmronde moet worden verreden. Massa moest vanuit de pitsstraat starten en kon aan een inhaalrace gaan beginnen.

Bij de start is het Hamilton de leiding behoudt, voor Kimi Raikkonen. Ralf Schumacher kwam slecht weg en valt terug tot de 8e plek.

Na de start zijn het Hamilton, Raikkonen, en Alonso die aan elkaar gewaagd zijn. Het trio loopt gezamelijk weg bij de rest van het veld. Massa reed zich vanuit de laatste startpositie snel naar voren. De Braziliaan meldde zich na enkele ronden al aan de start van de top 10. Het duel tussen Massa en Coulthard is mooi, na een rondenlang gevecht moet Coulthard zich gewonnen geven.

Met de andere Red Bull coureur, Mark Webber, verging het minder goed. Webber moest zijn auto al na enkele ronden met oliedruk problemen in de pitbox parkeren.

Voor in het veld begon Raikkonen aan te dringen bij Hamilton. Hamilton begint verdedigende lijnen te rijden terwijl Raikkonen het Ferrari rood links en rechts in de spiegel van de Engelsman liet zien.

Hamilton ging als eerste naar binnen. De pitstop verloopt niet helemaal perfect. De McLaren komt tijdens de stop even in beweging waardoor kostbare tijd verloren ging. Op hetzelfde moment reed Raikkonen de snelste ronde. Na de stop van Raikkonen is het dan ook Raikkonen voor Hamilton.

Alonso stopt pas later en door enkele snelle ronden behield de Spanjaard de leiding voor Raikkonen en Hamilton. Vervolgens reden Raikkonen en Alonso weg bij Hamilton. Massa bevond zich inmiddels op een 7e plek, achter Heidfeld, Kubica, en Fisichella.

Adrian Sutil is er dan al niet meer bij. De Spyker F1 coureur blies op het lange rechte stuk zijn Ferrari motor op. Christijan Albers ligt laatste en vocht met Takuma Sato. Wat opvalt is dat Albers in Silverstone competitieve rondetijden neerzette.

Na de twee serie pitstops is het Raikkonen de leiding van Alonso overnam. Niet alleen dankzij de goede pitstop van het Ferrari team maar ook dankzij de snelle rondetijden van Raikkonen.

Massa bevond zich op de 5e plek achter Robert Kubica. De BMW Sauber liet zich echter niet kennen en laat Massa niet meer voorbij.

Kimi Raikkonen won voor Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Kubica wordt vierde, voor Massa, Heidfeld, Kovalainen, en Fisichella.

Christijan Albers reed een degelijke race maar eindigt uiteindelijk als laatste, ruim 16 seconden achter Takuma Sato.

GP Silverstone, race
1 K. Räikkönen Ferrari 1:21:43.074
2 F. Alonso McLaren + 2.400
3 L. Hamilton McLaren + 39.300
4 R. Kubica BMW + 53.300
5 F. Massa Ferrari + 54.000
6 N. Heidfeld BMW + 56.300
7 H. Kovalainen Renault + 1 ronde
8 G. Fisichella Renault + 1 ronde
9 R. Barrichello Honda + 1 ronde
10 J. Button Honda + 1 ronde
11 D. Coulthard Red Bull + 1 ronde
12 N. Rosberg Williams + 1 ronde
13 A. Wurz Williams + 1 ronde
14 T. Sato Super Aguri + 2 ronden
15 C. Albers Spyker F1 + 2 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading