Raikkonen wint zinderende race – EDIT

[photo1]Kimi Raikkonen heeft de Grand Prix van Brazilië op zijn naam geschreven. Jordan piloot Fisichella kwam aanvankelijk als eerste over de finish. Nadat Mark Webber zwaar crashte werd de race afgevlagd en werden de posities van 2 ronden terug als officiële uitslag benoemt.

Nadat Mark Webber crashte kwam de Spanjaard Fernando Alonso met hoge snelheid aanrijden. Alonso raakte een wiel van Webber waarna de Spanjaard met hoge snelheid de bandenmuur raakte. Alonso kwam terug op het circuit en raakte aan de andere kant nogmaals een muur. Alonso is afgevoerd naar een ziekenhuis in Sao Paulo, de Spanjaard schijnt een blessure aan zijn linker been te hebben.

De Grand Prix van Brazilië ging van achter de safety car van start, men besloot hier toe omdat de baan door de regen te nat was. Na enkele ronden safety car werd het veld los gelaten.

[photo2]In de regen spinde diverse coureurs van de baan, waaronder Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya en de Nederlander Jos Verstappen. Verstappen was bezig aan een sterke race, maar in 7e positie liggend spinde de Nederlander dus van de baan.

Diverse malen kwam de safety car naar buiten. Rubens Barrichello leek de race aanvankelijk te gaan winnen, de Ferrari F2002 kreeg echter met technische problemen te kampen waarna de Braziliaan zijn bolide in het gras moest zetten.

Vervolgens ging Coulthard aan de leiding, de Schot maakte een pitstop en viel terug naar de 4e plaats. Raikkonen nam de leiding over, Fisichella zat hem echter op de hielen. Raikkonen maakte voor het opkomen van het rechte stuk een klein foutje waarna Fisichella hem passeert.

Mark Webber crashte vervolgens zeer zwaar voor de start/ finish lijn. Fernando Alonso rijdt vol op een band in die Webber achterliet, en crasht zwaar. Hij klautert uit zijn Renault, moet op de brancard het circuit verlaten. De race wordt afgevlagd, waarna Raikkonen tot winnaar wordt uitgeroepen. De Fin wint dus zijn tweede Grand Prix.

EDIT: Volgens Pat Symons (Renault) is Fernando Alonso ongedeerd, en zal hij in Imola gewoon aan de start staan.

1. K. Räikkönen McLaren 54 ronden
2. G. Fisichella Jordan +0.8
3. F. Alonso Renault + 6.3
4. D. Coulthard McLaren + 8.0
5. H. Frentzen Sauber + 8.6
6. J. Villeneuve BAR + 16.0
7. R. Schumacher Williams + 38.5
8. J. Trulli Renault + 45.9
9. M. Webber Jaguar + 1
10. C. da Matta Toyota + 1