Red-Bull heeft niet langer interesse in Jaguar

[photo1]Het lijkt erop dat de energiedrankenfabrikant Red-Bull is afgehaakt om de strijdt om de voormalige Formule 1 renstal van Jaguar. De huidige eigenaar van de renstal, Ford, zou deze week voor de tweede maal een bod van Red-Bull hebben afgewezen. De directeur van Red-Bull Dieter Mateschitz vindt dat Ford te hoge eisen stelt en zal geen nieuw bod uitbrengen.

Daarnaast zou Ford ook een bod van enkele Chinese bedrijven hebben afgewezen. De onbekende onderneming Brand Synergy is nu nog in de race om Jaguar. Het Engelse bedrijf wilde eerder Silverstone kopen maar deze deal ging op het allerlaatste moment niet door. Nu zou het bedrijf 140 miljoen Amerikaanse Dollars over hebben om Jaguar in te lijven.

Ford heeft haar deadline om het team te verkopen wel verlengd van 2 naar 9 november. Dit is de uiterste deadline, voor 15 november moeten de inschrijvingen voor Formule 1 teams voor volgend jaar binnen zijn bij de FIA. Mocht de renstal voor 9 november niet zijn verkocht dan zal de renstal worden opgedoekt. Voor de Formule 1 zou het opdoeken van Jaguar een catastrofe zijn.

Cosworth lijkt overigens wel te zijn verkocht. De steenrijke Australiër Kevin Kalkhoven lijkt de deal al beklonken te hebben, een officiële bevestiging is er nog niet. Kalkhoven is ook een van de eigenaren van de Amerikaanse Champcar series.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading