Glock wil terugkeer Formule 1

[photo1]De Duitser Timo Glock wil volgend jaar weer Formule 1 rijden. De 23-jarige coureur reed in 2004 vier Grand-Prix voor Jordan, tijdens zijn debuut maakte de Duitser meteen grote indruk door zijn ervaren teamgenoot Nick Heidfeld te verslaan en als 7e over de eindstreep te komen.

Glock wilde dit jaar ook Formule 1 rijden, de coureur sprak lange tijd met Jordan maar dat team koos uiteindelijk voor Monteiro en Karthikeyan. Glock tekende een contract in de Amerikaanse Champcar series en maakte daar ook dit jaar indruk, hij werd rookie of the year.

De carrière van Glock word nog altijd gefinancierd door DHL. DHL sponsorde ook het Amerikaanse avontuur van Glock, nu zou het bedrijf graag zien dat haar protégé terugkeert naar de Formule 1.

“Ik zou volgend jaar graag opnieuw in de Champcar series willen rijden”, zo verteld Glock. “Er zijn wat dingen gaande in de Formule 1 daar wil ik op wachten. Formule 1 heeft nog altijd mijn interesse, mijn management volgt het nauwlettend. Momenteel is het allemaal erg onzeker, binnen drie weken zal het allemaal wat duidelijker zijn”.

Waar Glock op duidt is niet helemaal duidelijk, het is aannemelijk dat hij praat over de situaties bij de teams van Midland en BMW.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading