Red Bull kijkt naar positie Klien

[photo1]De positie van Christian Klien bij het Red Bull team voor volgend jaar is allerminst zeker, afgelopen weekend in Magny-Cours gingen diverse geruchten over de Oostenrijker rond. In de paddock werden de namen van Felipe Massa, Ralf Schumacher, Mark Webber, en Tonio Liuzzi genoemd als mogelijke vervangers van Klien.

De geruchten werden sterker toen een van de consultants van het Red Bull team, Helmut Marko, zich kritisch uitliet tegenover de Oostenrijkse televisie toen hem enkele vragen werden gesteld over de geruchten en de prestaties van zijn landgenoot.
“We hadden verwacht dat Klien Coulthard zou kunnen verslaan maar dat heeft hij tot op heden nog niet gedaan”, aldus Marko. “Massa zou zeker een kandidaat voor ons team zijn als hij Ferrari moet verlaten. Hij is nog niet zo snel als Michael Schumacher maar gezien zijn leeftijd en ervaring heeft hij zeker potentieel. Maar mochten we een van onze huidige coureurs vervangen dan moet zijn vervanger een aanzienlijke verbetering zijn.”

David Coulthard lijkt zo goed als zeker bij Red Bull te mogen blijven, de Oostenrijkse energiedrankenfabrikant en de Schot zijn dichtbij een verlenging van het huidige contract. De bekendmaking van de namen van de volledige Red Bull line-up wordt pas over enkele maanden verwacht, deze beslissing zal is ook van groot belang voor Robert Doornbos. Doornbos is momenteel 3e coureur bij Red Bull maar wordt tot op heden niet met een racestoeltje bij het team in verband gebracht.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading