Red Bull wil van Toro Rosso af

Lange tijd werd het ontkend maar nu heeft Red Bull het toch echt toegegeven, Scuderia Toro Rosso staat te koop. Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz heeft in het Zwitserse tijdschrift Motorsport Aktuell laten optekenen het tweede Red Bull team voor 2010 te willen verkopen.

Red Bull kocht Scuderia Toro Rosso twee jaar geleden van Paul Stoddart, het team droeg toen de naam Minardi. De Formule 1 reglementen schrijven voor dat elk team van 2010 een volledige constructeur moet zijn.

Toro Rosso is geen volledige constructeur, het team maakte de afgelopen twee jaar gebruik van een verouderd Red Bull chassis. Volgens Mateschitz zorgen nieuwe reglementen ervoor dat er niet langer voordeel te behalen is uit het hebben van twee teams.

Mateschitz zegt dat hij het team dit jaar nog niet wil verkopen maar wel voor 2010. Waarschijnlijk zegt de miljardair dit om de prijs van het team niet naar beneden te drijven.

De Russiche Wodka-tycoon Roustam Tariko was afgelopen weekend gast van Toro Rosso. Tarika was enkele tijd geleden samen met Eddie Irvine in de race om het voormalige Midland F1 (dat uiteindelijk door Spyker werd gekocht red.) over te nemen. Volgens vage geruchten zou Tariko opnieuw zijn zinnen hebben gezet op de Formule 1.

Ook A1GP mede-eigenaar Tony Teixeira en Minardi eigenaar Paul Stoddart worden in verband gebracht met het team. Volgens geruchten zou Toro Rosso ongeveer 80 miljoen Euro moeten kosten.

Toro Rosso heeft de beschikking over de voormalige Minardi fabriek in het Italiaanse Faenza, dankzij deze faciliteit zou het team wel in staat moeten zijn om een eigen chassis te ontwikkelen.

Loading