Renault presenteert bolide

[photo1]Vandaag was het Renault die zijn nieuwe bolide presenteerde. De Renault R202 is een doorontwikkeling van de Benetton van vorig seizoen.

Aan het kleurenschema is duidelijk te zien dat het team vroeger Benetton heeft geheten. Het gele van Renault is toegevoegd en sigarettenfabrikant Mild Seven is wat prominenter op de bolide aanwezig. Aan de buitenkant is er optisch nauwelijks iets veranderd, alleen heeft men in Frankrijk een compleet nieuwe voorvleugel ontworpen.

De nieuwe motor, de RS21 produceert volgens Renault meer dan 800 paardenkrachten en heeft een toerental van ongeveer 17.500. BMW, Ferrari, Mercedes, en waarschijnlijk ook Cosworth hebben inmiddels motoren die meer dan 900 paardenkrachten produceren. De Renault heeft alleen een zeer grote V-hoek, dit zorgt er voor dat het zwaartepunt van de bolide verbeterd wordt, tevens verbeterd dit de wegligging van de bolide.

Jenson Button en Jarno Trulli zullen de bolide gaan besturen, beide coureurs zijn inmiddels gestart met het testen van de bolide. Renault hoopt dit jaar de progressie die vorig jaar geboekt is door te trekken.

Loading