Renault presenteert R26

[photo1]Renault F1 heeft vandaag haar nieuwe Formule 1 bolide in Monaco gepresenteerd. De Renault R26 moet voor Renault het rijderskampioenschap gaan verdedigen.

Renault F1 komt dit jaar opnieuw met Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella in actie. Beide krijgen de beschikking over de Renault R26 die voorzien is van een nieuwe Renault V8 motor. De R26 is een doorontwikkeling van de zeer succesvolle R25 is aangepast aan de V8 motor en heeft een verbeterd aërodynamisch pakket.

[photo2]Dat de auto nog verder geperfectioneerd is blijkt uit de vleugels en flapjes die op de auto te zien zijn, vorig jaar blonken de Fransen hier al in uit maar dit jaar zijn het er nog meer geworden. Daarnaast is zichtbaar dat de achterkant van de auto opnieuw compacter is geworden.

“We hebben een simpele regel, we doen alles om de auto sneller te laten gaan”, aldus teambaas Flavio Briatore. “Vorig jaar wonnen we het kampioenschap terwijl wij drie keer zo weinig geld hadden als enkele van onze concurrenten. We winden er geen doekjes om, aan het begin van het seizoen is er altijd de druk. 2005 was zeer succesvol voor ons, dit jaar willen we het opnieuw zo doen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading