Honda presenteert RA106

[photo1]Honda heeft vanmorgen op het circuit van Barcelona haar nieuwe bolide, de Honda RA106, gepresenteerd. Honda draaide er niet omheen, met de nieuwe Honda bolide moet en zal gewonnen worden.

“Ons doel is Grand-Prix winnen en hier gaan we alles voor doen”, aldus teambaas Nick Fry. “We hebben nu alles in huis. Met Jenson Button en Rubens Barrichello hebben we twee van de beste Formule 1 coureurs. De faciliteiten en de ondersteuning van Honda zijn fantastisch en daarnaast is ook de nieuwe auto goed.”

De voorgaande jaren kwam het team onder de naam B.A.R Honda uit, Honda kocht vorig jaar de resterende aandelen B.A.R en is nu volledig eigenaar van het team. Het is voor het eerst sinds 1968 dat een Formule 1 stal alleen de naam Honda draagt.

[photo2]Meteen na de presentatie begonnen Rubens Barrichello en Jenson Button met het testen van de nieuwe auto. Honda is een van de weinige teams dat al meteen twee nieuwe auto’s gereed heeft, dit zorgt ervoor dat beide coureurs meteen vol aan de bak kunnen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading