Williams kiest Heidfeld als tweede rijder

[photo1]Vandaag was het dan eindelijk zover. Het team liet zojuist weten dat de Duitser Nick Heidfeld tweede rijder wordt naast Mark Webber voor komend seizoen.

In een rechtstreeks duel was Heidfeld sneller dan vaste testrijder van Williams, Antonio Pizzonia. Voor deze zogenaamde shoot-out was Pizzonia de favoriet voor het tweede stoeltje. Hij had immers Ralf Schumacher enkele races vervangen toen die thuis herstelde van een zware crash, en Pizzonia deed het niet onverdienstelijk. Jungle Boy was zelfs op weg naar een podiumplaats tijdens de Grand Prix van België, totdat zijn Williams het vlak voor het einde begaf.

Met deze overstap krijgt Nick Heidfeld nu eindelijk de kans om zich te bewijzen bij een topteam. Nadat hij in het jaar 1999 de F3000 titel op zijn naam wist te schrijven maakte hij een jaar later zijn Formule 1 debuut bij het team van Prost. Het jaar 2001 maakte hij de overstap naar Sauber. Inmiddels had Heidfeld een contract van Mercedes op zak, maar toen er een stoeltje vrij kwam bij McLaren, koos Mercedes niet voor de diensten van Heidfeld maar voor zijn teamgenootje bij Sauber, Kimi Raikkonen.

Nu is het aan Heidfeld om de bazen van McLaren Mercedes te laten zien dat ze destijds de verkeerde keuze hebben gemaakt.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading