Renault test Nederlander

De 15 jarige Nederlander Carlo Van Dam is in de race om een van de testcoureurs bij het Formule 1 team van Renault te worden. Op 29 en 30 Oktober zullen 6 coureurs die geselecteerd zijn door Bruno Michel worden geëvalueerd, alle 6 rijders staan in de belangstelling van Renault en maken mogelijk een kans op een contract.

Op 29 en 30 Oktober zullen Carlo Van Dam (Nederland), Robert Kubica (Polen), Fabione Carbone (Brazilië), Simone Lacone (Italië), Eric Salignon (Frankrijk), en Leonardo Orrechioni (Italië) op het circuit van Estoril in Formule 3 en Formule Renault bolides rijden.

De coureurs worden gevolgd door Jacques Laffiti die ook een rapport zal uitbrengen waarna Renault mogelijk een contract aan zal bieden.

Renault heeft het contract met de huidige testcoureur Mark Webber nog niet verlengd, daarnaast wil Renault jong talent vastleggen en deze regelmatig laten testen.

Van Dam is dit jaar op een kart Europees Kampioen Formule A geworden. Renault heeft interesse om Van Dam onder contract te zetten, waarschijnlijk om hem vervolgens tot de Formule 1 te begeleiden.

Voor Nederland is dit goed nieuws omdat er opnieuw een Nederlander in de race lijkt voor een rol bij een Formule 1 team. Naast Albers en Verstappen zou de onbekende Van Dam als 3e Nederlander de Formule 1 in kunnen. Veel zal echter afhangen van zijn testprestaties.

Loading