Rentree Schumacher niet helemaal zeker door nekblessure

De rentree van Michael Schumacher is nog niet helemaal zeker. Een aanhoudende nekblessure kan alsnog roet in het eten gooien.

Hoewel de kans groot blijft dat Schumacher in Valencia van de partij is, houdt de Duitser wel een kleine slag om de arm. De zeven-voudig wereldkampioen blesseerde zijn nek tijdens een German Superbike race in februari.

Een maand na de val bleek tijdens een Formule 1 test-sessie dat ‘Schumi’ zijn nek nog niet vrij kon bewegen. Ook toen de coureur afgelopen vrijdag een test uitvoerde met de 2007-editie van de Ferrari F1, voelde hij een lichte steek in de nek.

“We moeten dit onder controle krijgen want gezondheid is het belangrijkste. Dat is de duidelijke afspraak met Ferrari, en trouwens ook met mijn vrouw,” zei Schumacher op zijn website.

Woordvoerster Sabine Kehm bevestigde dat er een kans is dat de rentree niet doorgaat: “Het is nog niet helemaal zeker dat zijn nek het houdt en dat de rentree gestart kan worden.” Ze voegde toe dat alles afhangt van het medisch onderzoek.

(JR)