Ress van Sauber naar Honda

[photo1]Leo Ress die een gedeelte van de Sauber C21 heeft ontworpen verlaat na jarenlange dienst het team van Sauber. De Duitser Leo Ress heeft een contract ondertekend bij Honda, welke functie Ress gaat bekleden is nog niet bekend.

Leo Ress is vanaf het prille begin bij Sauber betrokken geweest, daarnaast is Ress een persoonlijke vriend van teambaas Peter Sauber. Ress werkte eerst in het ontwerpteam van André de Cortanza. Toen de Cortanza naar Toyota vertrok werd Ress gepromoveerd tot technisch-directeur.

[photo2]Deze rol kan Ress echter alweer snel afgeven, in 2000 tijdens de Grand-Prix van Brazilië konden beide bolides van Sauber niet van start gaan omdat de achtervleugels het steeds begaven. De oorzaak bleek een constructiefout waarvoor Ress verantwoordelijk was. Ress mocht vervolgens weer in het ontwerpteam gaan werken maar kreeg geen enkele verantwoordelijkheid meer.

Ress wordt nu waarschijnlijk ondergebracht op een ontwerpafdeling bij British American Racing, daar zal Ress meer verantwoordelijkheid krijgen. Voor Sauber is het verlies van Ress pijnlijk, zijn vertrek komt namelijk als een verrassing.

Loading