Rijdt Leinders vrijdag?

[photo1]Nadat vannacht bekend werd gemaakt dat Bas Leinders tijdens de Grand Prix’ op de vrijdag zal testen, rees meteen de vraag hoe het met zijn Superlicentie zat. Tot op heden heeft Leinders niet aan de voorwaarden voor deze licentie voldaan, en heeft de FIA de aanvraag nog in beraad.

Manager Marc Guiot zei op Leinders’ website het volgende: “De aanvraag voor een superlicentie werd laattijdig ingediend, waardoor de reglementaire termijn van 14 dagen tussen het indienen van de aanvraag en het verkrijgen van het kostbare document, niet gerespecteerd kon worden. Anderzijds bepaalt het reglement dat een piloot minimaal 300 kilometer gereden moet hebben om de superlicentie te kunnen krijgen. Het incident dat de testdag van Bas aan het stuur van de Jordan EJ13 in Barcelona verstoorde, heeft hem belet die afstand te halen. Maar, zijn palmares in andere competities pleit duidelijk in zijn voordeel.”

Echter Guiot heeft er vertrouwen in dat Bas vrijdag in de Minardi zit: “Een comité van vier personen moet zich uitspreken over het toekennen van de superlicentie. Een van hen is Bernie Ecclestone. Het is duidelijk dat hij in elk geval voorstander is van een Belg in het Wereldkampioenschap Formule 1. Hij heeft geholpen in de onderhandelingen met Minardi. Het is dus zeker niet denkbeeldig te veronderstellen dat hij ons zal helpen.”

Het oordeel van de FIA volgt op zijn laatst vrijdagmorgen.

Loading