Honda heeft meeste kosten in de Formule 1

[photo1]Van alle Formule – 1 teams heeft Honda heeft in 2007 het meeste uitgegeven. Volgens de Britse krant de Daily Telegraph heeft Honda in 2007 218 miljoen Dollar uitgegeven aan de sport.

Volgens dezelfde krant heeft Honda datzelfde jaar slechts voor 10 miljoen Dollar inkomsten uit sponsorovereenkomsten ontvangen, de rest heeft de Japanse autofabrikant zelf in de sport moet steken.

Het grootste gedeelte van het budget van Honda is gestoken in de ontwikkeling van de motor. Voor het personeel, bij Honda F1 in 2007 667 werknemers, werd 52 miljoen Dollar betaald. Dit betekent dat het gemiddelde salaris bij het Formule 1 – team van Honda bijna 80.000 Dollar bedraagt. Verwacht wordt dat de kosten voor dit jaar alleen maar toenemen omdat Honda F1 nog meer mensen heeft aangenomen.

Verwacht wordt wel dat de kosten voor de ontwikkeling van de motor zal afnemen nu de ontwikkeling daarvan is bevroren. Aan de andere kant zorgen de nieuwe reglementen met de gewijzigde aërodynamica en de invoering van het peperdure KERS-systeem weer voor hogere kosten.

Ter vergelijking, McLaren zou in 2007 186 miljoen Dollar hebben uitgegeven met 570 werknemers. Honda streed in 2007 echter met twee auto’s voor de wereldtitel terwijl Honda in het achterveld verkeerde. Dit jaar, ondanks de miljoeneninvesteringen, presteerde de Japanners zelfs nog slechter dan 2007.

Honda blijft stug vol houden, het team zegt dat de prestaties van haar team vanaf volgend jaar beter zullen worden.

Loading