Ecclestone wil medailles

[photo1]Bernie Ecclestone wil het huidige puntensysteem vervangen door een systeem met medailles. Op deze manier kunnen coureurs alleen een gouden, zilveren of bronzen medaille scoren en geen punten meer. Degene met het meeste goud is wereldkampioen. De strijd voor de constructeurstitel zou wel nog door punten worden beslist.

De 78- jarige Brit gaf uitleg over zijn plan tegenover The Times. Iedereen snapt een systeem met medailles. Bijna alle sporten werken op zo’n manier. Het punt is dat de coureurs straks naar Melbourne gaan voor de eerste race omdat ze daar weer willen vertrekken met een gouden medaille en niet met tien, acht of zes punten.

Met een dergelijk systeem wil de kleine grote man voorkomen dat er in de toekomst situaties voordoen zoals tijdens de seizoensafsluiter van 2008 in Brazilië.

Hamilton hoefde maar als vijfde te finishen om wereldkampioen te worden. Mocht er met het medaille-systeem gewerkt worden, dan was de Brit tekort gekomen voor de wereldtitel, aangezien hij en Massa tot aan die race beiden vijf keer gewonnen hadden. Met het medaille-stysteem zou Massa de titel gepakt hebben omdat hij de race in Sao Paulo won.

Het nieuwe systeem wordt in december besproken door de FIA en de de World Motor Sport Council. Ecclestone verwacht dat dit zal goedgekeurd worden, aangezien de FIA en alle teams erachter staan.

Loading