F1 Nieuws

Robert Doornbos weet het zeker: 'Verstappen praat met Mercedes en Marko weet ervan'

Robert Doornbos weet het zeker: 'Verstappen praat met Mercedes en Marko weet ervan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Robert Doornbos weet het zeker: 'Verstappen praat met Mercedes en Marko weet ervan'

Robert Doornbos weet het zeker: 'Verstappen praat met Mercedes en Marko weet ervan'
Red Bull Content Pool

Door het gekonkel bij Red Bull Racing en de vele vrije stoeltjes voor 2025, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Ook Robert Doornbos had heugelijk nieuws bij Crashen in de Keuken. Volgens hem heeft Max Verstappen al gesprekken gevoerd met Mercedes.

Doordat veel Formule 1-teams aflopende contracten hebben [en Max Verstappen één van de beste coureurs is], komen er heel veel geruchten op gang. Voormalig F1-coureur en tegenwoordig analist bij Ziggo Sport, Robert Doornbos, deed ook een bijzondere onthulling. "Vanuit mijn betrouwbare bron heb ik vernomen dat Max al gesprekken voert met Mercedes, puur om te kijken wat het gevoel voor de toekomst is", begint Doornbos in het Ziggo Sport-programma Crashen in de Keuken. "Wat gaat Mercedes doen met de motor?", is een van de belangrijkste vragen die aan bod zou zijn gekomen. "Max weet al wat ze in 2026 gaan doen bij Ford en bij Red Bull. Dat gaat een cruciaal jaar worden", aldus Doornbos. Verder geeft hij aan dat april een cruciale maand wordt die allesbeslissend kan zijn.

Onrust

Sinds het overlijden van Red Bull-topman Dietrich Mateschitz is er een grote machtsstrijd gaande bij Red Bull. Er wordt een politiek spel gespeeld, waardoor er grote onrust heerst bij de Oostenrijkse renstal. Ook de relatie tussen topadviseur Dr Helmut Marko, ontwerper Adrian Newey en teambaas Christian Horner zou behoorlijk bekoeld zijn. Na de succesvolle één-twee finish in Japan, zou Horner het hele team hebben gefeliciteerd, behalve Marko en Newey, en zouden de twee laatstgenoemden geen plaats hebben genomen op de teamfoto na de race. Het lijkt er nu echt op dat er kampen beginnen te ontstaan in het topteam.

Maar van de onrust is in het huidige Formule 1-seizoen is weinig te merken op de baan bij Red Bull. Het team van Max Verstappen behaalde in de eerste vier races, drie keer een één-twee finish en Max Verstappen en Sergio Pérez bekleden momenteel de eerste twee plekken in het rijdersklassement. Verstappen zou zonder twijfel de meest gewilde coureur zijn bij elk team op dit moment. Teambaas van Mercedes Toto Wolff heeft er ook geen geheim van gemaakt een poging te willen wagen om Verstappen binnen te halen als vervanger van Lewis Hamilton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties