Sauber op zoek vervanger Fisichella

Het team van Sauber kan op zoek naar een vervanger van Giancarlo Fisichella. Voor teambaas Peter Sauber kwam het vertrek van de Italiaan niet als verrassing.

“Aan het begin van het seizoen vertelde Giancarlo me eerlijk dat hij Sauber als springplank wilde gebruiken voor een contract bij een topteam”, aldus Peter Sauber. “Daar is hij nu dus in geslaagd. Ik begrijp zijn beslissing. Natuurlijk is het erg jammer, het is fantastische coureur en daarnaast een prettig persoon om mee te werken. Het is ook goed voor ons team, na Raikkonen en Frentzen is hij de derde coureur die van ons naar een topteam verkast.”

Sauber heeft geen afkoopsom ontvangen ondanks dat het contract nog één jaar doorliep. Fisichella had een clausule in zijn contract bedwongen waarin stond dat hij zou mogen vertrekken als er zich een beter zou melden.

“Ik heb geen haast”, aldus Peter Sauber. “Natuurlijk heb ik contact met diverse coureurs, dat is normaal in deze tijd van het jaar. Ik ga rustig op zoek naar een geschikte vervanger. Vergeet niet dat Sauber de omgeving heeft om jonge talenten de kans geeft om hun vaardigheden te ontwikkelen naar een hoger niveau. Sauber is daarmee een aantrekkelijk team, maar zoals gezegd haast hebben we niet.”

Loading