Sauber praat met Volkswagen

[photo1]Peter Sauber teambaas van Sauber Petronas heeft bevestigd in gesprek te zijn met Volkswagen. Sauber probeert Volkswagen ervan te overtuigen om via Sauber de Formule 1 in te stappen.

Sauber eindigde vorig jaar als vierde in het constructeurskampioenschap, dit jaar moet Sauber deze positie helaas aan Renault geven. Sauber zoekt naar een goede partner om Sauber weer terug naar de top te krijgen.

“Het klopt dat ik momenteel met Volkswagen in gesprek ben” aldus Peter Sauber. “Natuurlijk onderhouden we contacten met autofabrikanten, ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat we op zoek zijn naar een sterke partner. We praten vooral met fabrikanten die nog niet in de Formule 1 actief zijn.”

Het team van Peter Sauber rijdt nu nog met een klantenmotor van Ferrari. Om de top drie te kunnen bereiken meent Sauber echter een sterkere motor nodig te hebben.

Volkswagen ontkende de geruchten onlangs nog een bracht zelfs een officieel persbericht naar buiten waarin het bekend maakte niet in de Formule 1 te stappen. Naast Volkswagen schijnt Sauber ook contact te onderhouden met Porsche, deze geruchten worden echter door Porsche ontkent.

Loading