Bahrain begonnen aan bouw circuit

Het oliestaatje Bahrain is vandaag begonnen met de bouw van een Formule 1 circuit. Bernie Ecclestone heeft al toegezegd dat de Formule 1 in 2004 naar Bahrain komt.

De eerste steen werd vanmiddag gelegd, het circuit komt 30 kilometer van de hoofdstad Manama te liggen. Het circuit zal 5,547 kilometer lang worden, door een Duits bedrijf zal er een hoofdtribune worden gebouwd waarop 16.000 mensen kunnen plaats nemen.

Het circuit zal 150 miljoen Euro gaan kosten, kroonprins Sheikh Hamed Al-Khalifa gaf groen licht voor de bouw. Het rijke staatje Bahrain zal de kosten ook ophoesten, als de Grand-Prix naar Bahrain komt zal men de investering echter snel terug verdienen.

Egypte en Dubai waren ook beide in de race voor een Grand-Prix, de Grand-Prix gaat nu dus naar Bahrain. Volgens Max Mosley zal Bahrain waarschijnlijk de Grand Prix van België of San Marino gaan vervangen.

In Bahrain wonen slecht 600.000 mensen, de temperaturen zijn er altijd erg hoog. Het land bestaat voornamelijk uit woestijn, het is waarschijnlijk dat de Grand-Prix aan het eind of begin van het jaar zal plaats nemen.

In maart 2004 zal het circuit klaar zijn, op het circuit mag overigens tabaksreclame worden gemaakt.

Loading