Panis kritisch over Toyota

[photo1]De 37-jarige Oliver Panis heeft zich kritisch uitgelaten over zijn team Toyota. Volgens de Fransman moet Toyota zich op alle gebieden verbeteren wil het ooit het wereldkampioenschap Formule 1 winnen.

“We doen het dit jaar niet slecht maar het kan natuurlijk altijd beter”, aldus Oliver Panis. “De mensen op de fabriek werken erg hard, maar als we ooit wereldkampioen willen worden dan zal het op alle gebieden toch een stukje beter moeten. De Toyota TF103 is goed, maar nog lang niet goed genoeg.”

Toyota heeft zich dit seizoen de 5e plek constructeurskampioenschap als doel gesteld, momenteel staat het team als 8e in dit kampioenschap. Het Japanse team ligt 5 WK-punten achter op Sauber en maakt dus nog steeds een reële kans op de vijfde plek.

“Suzuka wordt zeer belangrijk”, zo vervolg Panis. “Ons doel is om in de top 10 te kwalificeren en in de race te scoren. We hebben een nieuwe aërodynamisch pakket, nieuwe banden, en een sterkere motor. Ik zal echt alles uit en mezelf halen, ik heb goede hoop.”

Loading