Sauber toont C24

[photo1]De Formule 1 renstal van Sauber heeft vandaag de eerste foto’s van de nieuwe bolide vrijgegeven. De nieuwe Sauber C24 is de eerste bolide die in de nieuwe windtunnel van het team is ontwikkeld.

Sauber laste eerder haar launch, die was gepland in Kuala Lumpur, af vanwege de zeebeving in Azië. Nu stuurde Sauber enkel wat studiofoto’s de wereld in, morgen zal de bolide haar debuut op het circuit maken.

[photo2]Net zoals Toyota vallen de wijzigen aan het aërodynamische pakket meteen op. De teams zijn genoodzaakt diverse aanpassingen te doen omdat de FIA de regels heeft veranderd. De achtervleugels lopen verder door naar achteren en de voorvleugels zijn hoger gemonteerd.

Aan de Sauber C24 zijn vooral de side-pods zeer opvallend te noemen. Deze hebben een diepe snede aan de onderkant, dit moet er voor zorgen dat er zoveel mogelijk lucht wordt aangezogen voor de motor. De motor, de Petronas 5A, is dezelfde motor die Ferrari dit jaar zal gebruiken. Het Zwitserse team heeft nu wel een eigen versnellingsbak ontwikkeld, vorig jaar gebruikte het team van Peter Sauber de versnellingsbak van Ferrari.

[photo3]

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading