Doornbos en Arden uit elkaar

[photo1]Robert Doornbos zal dit jaar in ieder geval niet voor Arden International rijden. De Rotterdammer maakte vandaag bekend in goed overleg met het team gebroken te hebben.

Vorig jaar werd Doornbos met Arden International nog de beste Rookie in het Internationale Formule 3000 kampioenschap. Arden International wilde in het nieuwe GP2 kampioenschap graag met de Nederlander door. Het team wil beginnen aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen, Doornbos hier echter niet aan deelnemen omdat hij zich nog steeds op de Formule 1 richt.

Arden International had al diverse malen een deadline gesteld die Doornbos niet kon halen. Uiteindelijk heeft Doornbos besloten zich dit jaar geheel op de Formule 1 te richten. Momenteel richt hij zich op een racestoeltje bij Jordan. Duidelijk omtrent zijn kansen op het Jordan stoeltje is er nog steeds niet.

Jordan en Doornbos willen graag met elkaar verder maar een beslissing is nog steeds niet door Jordan gemaakt. Jordan was de afgelopen weken druk in gesprek met Christian Horner, deze wilde namelijk een gedeelte van het team van Jordan kopen. Deze deal gaat echter niet door nu Horner sportief-directeur bij Red-Bull is geworden.

Daarnaast heeft Jordan ook dit jaar rijders nodig die geld meebrengen. Robert Doornbos heeft enkele grote sponsoren maar de Duitser Timo Glock heeft dit ook. Glock richt zich ook op een Jordan stoeltje. Jordan is met nog meer kanshebbers in gesprek, wie dit precies zijn is niet bekend.

Volgende week test Jordan voor het eerst met de Toyota klantenmotoren. Mogelijk wordt er dan meer bekend over de coureurs. Doornbos heeft overigens ook nog andere opties. Mocht de Nederlander geen racestoeltje krijgen bij Jordan dan zijn testrollen bij de teams van Red-Bull, en B.A.R ook mogelijkheden.

Update
Inmiddels heeft Jordan bekend gemaakt dat het team volgende week niet zal testen. Jordan zal voor de eerste Grand-Prix in Australië slechts twee keer testen. In februari zal het team twee weken op de circuits te vinden zijn. Reden van het uitstel van het testprogramma is de pas laat gesloten motorendeal met Toyota, daarnaast heeft Jordan meer tijd nodig om de bolide op de nieuwe motor van de Japanners af te stemmen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading