Schumacher wint en kondigt afscheid aan

[photo1]Michael Schumacher heeft vanmiddag op het circuit van Monza voor de laatste keer de thuisrace van Ferrari op zijn naam geschreven. De Duitser die oppermachtig was in de race maakte meteen na de wedstrijd een einde aan de maandenlange speculatie over zijn toekomst. Michael Schumacher zal aan het einde van dit jaar zijn carrière beëindigen.

Michael Schumacher deed vandaag zeer goede zaken in Italië. De Duitser won niet alleen de race maar zag ook zijn directe concurrent Fernando Alonso met een opgeblazen motor uitvallen. Schumacher loopt hiermee 10 WK-punten in op Alonso, het verschil tussen beide kemphanen bedraagt nu nog maar 2 WK-punten. Met nog drie grand-prix te gaan is het kampioenschap dus nog helemaal open.

Kimi Raikkonen eindigde als tweede. De Fin wist bij de start de leiding van de race te behouden. Schumacher volgde nadat Nick Heidfeld na de start enige tijd op de tweede plek lag. Heidfeld kan deze plek echter niet behouden. Teamgenoot Kubica doet het beter en rijdt zichzelf naar de derde plek. Alonso wint vijf plaatsen en komt als zesde door.

Massa zit meteen klem achter Kubica die in zijn derde grand-prix niet laat zien dat hij ervaring tekort komt. Na de eerste serie pitstops pakt Fernando Alonso de vijfde plek ten koste van Jenson Button in de pitsstraat. Raikkonen maakt als tweede zijn pitstop waarna Michael Schumacher twee ronden later volgt. Dit blijkt voldoende om de leiding over te nemen, Schumacher dus aan de leiding met Raikkonen daarachter.

Met nog vijftien ronden te gaan lijkt Schumacher op de overwinning af te stevenen en lijkt Raikkonen ook zeker van de tweede plaats. Achter Raikkonen zitten Kubica, Massa, en Alonso echter zeer dicht bij elkaar. Na de pitstops lijkt Alonso zowel Kubica als Alonso te pakken. Alonso kan echter niet lang genieten, op het lange rechte stuk van Monza blaast de Spanjaard zijn Renault motor op.

Massa moet vol in de remmen nadat hij door de oliesporen van Alonso rijdt. Het gevolg is dat Massa de pitsstraat in moet om zijn beschadigde banden te laten vervangen. Dankzij deze pitstops valt de Braziliaan terug naar de negende plek en haalt hij geen punten.

Michael Schumacher wint en maakt het kampioenschap des te spannender. Raikkonen wordt verdienstelijk tweede en Robert Kubica pakt zijn allereerste Formule 1 podium uit zijn carrière. Een fantastisch resultaat van het BMW dat in Hongarije met Nick Heidfeld ook al een podium scoorde.

Christijan Albers kende een moeilijke race. De Larenaar kon in zijn Spyker MF1 bolide de rest van het veld aanvankelijk goed volgen maar dankzij problemen met de versnellingsbak en een extra pitstop afhaken. Albers haalde de finish nog wel maar kon niet meer meestrijden met zijn concurrenten. Teamgenoot Tiago Monteiro moest vanwege technische problemen de race vroegtijdig beeindigen.

GP Italie, race
1. M. Schumacher Ferrari
2. K. Räikkönen McLaren + 8.000
3. R. Kubica BMW + 26.400
4. G. Fisichella Renault + 32.000
5. J. Button Honda + 32.600
6. R. Barrichello Honda + 42.400
7. J. Trulli Toyota + 44.600
8. N. Heidfeld BMW + 45.300
9. F. Massa Ferrari + 45.900
10. M. Webber Williams + 1:12.600
11. C. Klien Red Bull + 1 ronde
12. D. Coulthard Red Bull + 1 ronde
13. S. Speed Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
14. V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
15. R. Schumacher Toyota + 1 ronde
16. T. Sato Super Aguri + 2 ronden
17. C. Albers Midland F1 + 2 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading