Senna nipt sneller dan GP2

De GP2-bolides waren in hun kwalificatie slechts 0,2 seconde langzamer dan de snelste tijd van Bruno Senna van vandaag. De 26-jarige Senna kwam uiteindelijk een onthutsende 7 seconden tekort op de snelste tijd van Nico Rosberg.

De teamgenoot van Bruno Senna, Karun Chandock, kwam vandaag helemaal niet in actie: “De monteurs krijgen de versnellingsbak en koppeling maar niet aan de praat”

Voormalig teameigenaar Adrian Campos liet ondertussen weten dat het team vooral hier is om de licentie veilig te stellen:
“Het is misschien beter om hier niet te rijden maar we moeten wel anders komt onze licentie in gevaar. Ik ben blij dat we hier zijn, we moeten er maar het beste van maken. Het is niet makkelijk te beginnen zonder testsessies te hebben verreden.

Campos verkocht zijn team vlak voor de seizoensstart aan een delegatie met Colin Kolles en de Spaanse zakenman Jose Ramon Cabarente.
“De afgelopen maanden waren een nachtmerrie, ik ben blij dat het team nu in goede handen is”, aldus Campos. “Ik ben er helaas niet bij in Bahrein, vanwege een voetbreuk, anders was ik er zeker geweest.”

Ondertussen gaan er in de Formule 1 wel stemmen om de 107% – regel weer in te voeren, dit zou Hispania Racing in de grote problemen kunnen brengen. Vooralsnog gaat het team door en hoopt het morgen met twee acties in actie te kunnen komen.

(pg)

Loading