Who is next?

[photo1]De grote vraag in de Formule 1 paddock van het vertrek van Honda F1 is, who is next? In de paddock zijn er grote zorgen dat na Honda ook andere teams zich zullen terug trekken.

Toyota is een van de teams waar men zich zorgen over maakt. Toyota heeft nog meer dan Honda de verkopen van haar auto’s in Amerika dramatisch in elkaar zien zakken. Toyota gaf in een persbericht die weekend te kennen dat het de Formule 1 trouw blijft maar dat de sport wel goedkoper moet worden.

Red Bull liet in een statement weten niet verrast te zijn door het besluit van Honda: “Er zijn ook andere teams die met gedachten spelen om zich terug te trekken. De vraag is of er snel genoeg kostenbesparingen komen zodat er genoeg teams over blijven om races te kunnen rijden.”

McLaren gaf aan dat het volgend jaar aanzienlijk minder sponsorinkomsten zal ontvangen omdat bedrijven wereldwijd hun marketingbudgetten fors inkrimpen.

Max Mosley en Gerhard Berger zeiden gisteren beide zich voor te stellen dat er meer teams zullen verdwijnen voor de seizoensstart. Williams voegde eraan toe dat hij verwacht dat er in 2009 slechts 8 teams van start zullen gaan.

PG