F1 Nieuws

Sergio Pérez kansloos voor goed resultaat in China: 'Dan is het game over'

Sergio Pérez kansloos voor goed resultaat in China: 'Dan is het game over'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez kansloos voor goed resultaat in China: 'Dan is het game over'

Sergio Pérez kansloos voor goed resultaat in China: 'Dan is het game over'
Red Bull Content Pool

Volgens Sergio Pérez had hij geen kans om een goed resultaat te scoren tijdens de Grand Prix van China, door de tussenkomst van de safety car. Sauber-coureur Valtteri Bottas kwam stil te staan in bocht 11 met een geplofte motor, waarna de wedstrijdleiding de virtual safety car inzette. Onder de VSC maakten zowel Charles Leclerc als Lando Norris hun pitstops.

Maar even later koos de wedstrijdleiding ervoor om de volledige safety car de baan op te sturen, omdat de marshals de auto van Bottas niet wegkregen. Dit zorgde ervoor dat Verstappen en Pérez wel een pitstop moesten maken, omdat Norris en Leclerc anders vlak achter ze zouden zitten met vers rubber. Voor Verstappen was dit geen probleem, aangezien zijn voorsprong op de rest van het veld groot genoeg was, maar Pérez had hier wel last van.

De Mexicaan belandde hierdoor achter Lando Norris en Charles Leclerc op de vierde stek. Pérez wist direct dat het een helse klus zou zijn om voorbij te gaan aan beide coureurs en de tweede plaats weer in te nemen en toen het ook nog eens een aantal rondes duurde voor hij Leclerc gepasseerd was, zag hij dat het een kansloze missie was om Norris in te halen.

"Op het moment dat ik hem [Leclerc, red.] voorbij ging, was het gat al behoorlijk groot [naar Norris, red.] en gezien hoe goed zijn tempo was in de eerste stint qua degradatie, wist ik dat het nipt zou worden. Maar op een gegeven moment zag ik dat we dezelfde rondetijden reden en ik er een paar ronden over had gedaan om Charles voorbij te komen. Dan is het echt game over", begint Pérez.

Gevecht met Leclerc desastreus

De Red Bull-coureur, wiens teamgenoot dominant naar de overwinning ging, zegt dat het gevecht met Leclerc er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat Norris P2 veilig kon stellen: "Dan heb je al zoveel van de band gebruikt. Er gaat zoveel energie in, dat ze nooit meer echt naar je toe komen. Deze plek is heel zwaar voor de banden en daar betaalde ik de prijs voor. Maar het was de enige om Charles voorbij te komen, want we hadden even oude banden en het was echt moeilijk om hem in te halen."

Win 100x je inzet: bij een winstmarge van 10 seconden of meer! (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties