F1 Nieuws

Sergio Pérez sloot opvallende weddenschap met Christian Horner in Japan

Sergio Pérez sloot opvallende weddenschap met Christian Horner in Japan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez sloot opvallende weddenschap met Christian Horner in Japan

Sergio Pérez sloot opvallende weddenschap met Christian Horner in Japan
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Segrio Pérez lijkt een weddenschap te hebben gesloten met teambaas Christian Horner. Na afloop van de kwalificatie in Japan was er namelijk een opvallende woordenwisseling tussen de beide heren te horen over de boordradio.

Voor Pérez zijn het momenteel spannende tijden. De Mexicaan heeft immers nog geen contract voor komend seizoen en moet zich dus ieder weekend van zijn beste kant laten zien.

Tot op heden is dat erg goed gelukt, aangezien de Mexicaan in Bahrein en Saoedi-Arabië als tweede achter Red Bull-teamgenoot Max Verstappen over de streep wist te komen. In Australië werd hij ondanks enige schade als vijfde afgevlagd. Over het algemeen kan hij zijn Nederlandse teamgenoot dus vrij goed bijbenen dit seizoen.

Snelle Pérez in Japan

Tijdens de kwalificatie van zaterdag bleek dat opnieuw, want Pérez kwam akelig dichtbij Verstappens pole position tijd van 1:28.197 in de buurt. De Mexicaan stond slechts 0.066 honderdsten van een seconde achter de tijd van de Limburger en heeft daarmee zijn beste resultaat op het circuit van Suzuka in handen.

Na afloop van de kwalificatie was er enig radioverkeer te horen tussen Pérez, Horner en zijn engineer High Bird. Daaruit wordt duidelijk dat er een soort weddenschap is afgesloten in het Red Bull-kamp.

Weddenschap Pérez en Horner?

"Nu zie je hoe je me kunt motiveren," begint Pérez lachend. "Haha, dat heb ik altijd al geweten," reageerde Horner. "Het is erg aardig van je om dat met mij en Woody (Richard Wood, performance engineer van de Mexicaan, red.) te delen," zo klonk Bird over de boordradio. "Absoluut, en met de rest van de jongens," aldus Pérez.

Waar de weddenschap precies uit bestond, is niet duidelijk. Het lijkt echter te gaan om een flink bedrag, aangezien Pérez het met de rest van zijn garage gaat delen. In het verleden sloot ook Verstappen wel eens weddenschappen af met teamleden, waaronder Red Bull-topman Helmut Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties