Spanningen in Albers kamp

[photo1]De relatie tussen Mercedes en Christijan Albers komt meer en meer onder druk te staan. Op Zandvoort liet Mercedes sportchef Norbert Haug zich opnieuw kritisch uit over de Larenaar.

Haug irriteerde zich aan het luidruchtige gevolg van Albers. Tijdens de race neemt Albers zijn ouders, zijn vriendin en haar ouders, zijn manager Lodewijk Varossieau, zijn woordvoerster, en soms ook zijn persoonlijke trainer mee. Volgens Haug zou het gevolg Albers teveel afleiden en zou hij er beter aandoen om een deel van zijn gevolg in de toekomst thuis te laten.

Manager Lodewijk Varrossieau reageerde in het Algemeen Dagblad. Volgens Varrossieau ligt de kern van het probleem in de toekomstplannen van Albers. Mercedes zou Albers zich tot eind 2006 aan zich willen binden . Mercedes zou Albers dan niet in de Formule 1 willen laten debuteren maar laten schitteren in het DTM-kampioenschap.

“Ik vind het opvallend dat Haug deze uitlatingen nu op dit moment doet – en bovendien vind ik het kwalijk dat hij oordeelt over mensen die hij niet kent. Hij heeft al drie maanden geen persoonlijk gesprek meer met Christijan gevoerd. Aan de andere kant wil hij hem wel voor de DTM behouden. ”

Albers wil echter schitteren in het Formule 1 circus. In december test de coureur bij de Formule 1 renstal van Jordan en er werd ook al een bezoek aan het van Sauber gebracht.
“Sauber heeft ons eerlijk gezegd: Christijan heeft 15 procent kans, dus maak je geen al te grote illusies”, aldus Lodewijk Varossieau.

Verwacht word dat Albers na zijn Formule 1 test met steun van Trust en enkele andere Nederlandse bedrijven bij Jordan zal tekenen.

Loading