Speculatie over Mercedes

In de paddock in Bahrein wordt al enkele dagen gesuggereerd dat Mercedes zijn rol in de Formule 1 wel eens zou kunnen gaan verkleinen. De Duitser leiden onder de wereldwijde economische crisis waardoor de miljoenenuitgaven in de sport onder druk staan.

Volgens de geruchten zou Mercedes alleen nog als motorenleverancier actief willen zijn. Nu is het bedrijf uit Stuttgart 40% aandeelhouder van McLaren en een van hun belangrijkste geldschieters. Helmut Lense, commisaris van Mercedes, trok gisteren openlijk de rol van Mercedes in de Formule 1 in twijfel.
“Ik vraag me af of het wel slim is voor ons om zoveel geld uit te geven aan de Formule 1? Zou het niet slimmer zijn om Mercedes terug te trekken uit de sport en het geld te investeren in ‘groene technologie’”.

De recente affaires waarbij McLaren onder andere werd veroordeeld voor spionage hebben de relatie met Mercedes ook niet verbeterd. Op 29 april moet McLaren opnieuw bij de FIA verschijnen vanwege het voorliegen va de wedstrijdcommissarissen in Melbourne.