Spionagezaak laait op

De spionage zaak tussen McLaren en Ferrari wordt met de dag een hotter item in de paddock op het circuit van Monza. Naast de teams zijn inmiddels ook de McLaren coureurs bij de zaak betrokken.

Zo zou McLaren testcoureur Pedro de la Rosa technische informatie van Mike Coughlan hebben ontvangen. Deze McLaren ingenieur zou de informatie op zijn beurt van de Ferrari ingenieur Nigel Stepney hebben ontvangen. De technische informatie vertelde onder andere hoe Ferrari de Bridgestone banden op temperatuur bracht. De La Rosa mailde de informatie door naar Fernando Alonso en Lewis Hamilton.

McLaren wil niet op de geruchten reageren, het team last een radiostilte in. Pas na de zitting van volgende week zal het team verdere mededelingen doen.

Hamilton reageerde inmiddels getergd op de zaak:
“Ferrari wordt nu neergezet als het onschuldige team, dat is het zeker niet. Ik ken mijn team, we worden nu oneerlijk behandeld. Ik wil me niet laten meeslepen door deze zaak. Het liefst zou ik het circuit willen reageren. Winnen op Monza, het thuiscircuit van Ferrari, dat zou wat zijn.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading