Sponsoren trekken zich terug

[photo1]Duitse Telekom gigant Deutsche Telekom zal volgens diverse Duitse en Oostenrijkse media stoppen met de sponsoring van het team van McLaren. Deutsche Telekom kampt met financiële problemen en moet daarom bezuinigen. Het bedrijf had een logo op de overals en bolides van McLaren staan.

De Duitse telecomgigant bespaart met het stopzetten van de sponsoring ongeveer 10 miljoen Euro. De sponsoring van het wielerteam van Telekom waar Erik Zabel de kopman van is komt overigens niet in gevaar.

[photo2]Nog een ander Duits bedrijf, het biermerk Veltins trekt zich ook terug uit de Formule 1. Het Duitse biermerk stopt haar sponsoring omdat het maximale bereikt is bij haar doelgroep.

Een ander biermerk dat ook uit Duitsland afkomstig is, Warsteiner, bedenkt zich momenteel over de sponsoring. Warsteiner is sponsor van McLaren, McLaren dreigt deze sponsor echter ook te verliezen. Warsteiner wil zich terugtrekken omdat de kijkcijfers teruglopen en de dominantie van Ferrari te groot is.

Ook bij Jaguar verliest men een sponsor, het biermerk Becks zal haar contract nog wel uitdienen maar stopt daarna ook met sponsoring van Formule 1. Becks trekt zich terug omdat de kijkcijferaantallen teruglopen.

[photo3]Bij Minardi verliest men overigens ook een kleine sponsor, het bedrijf F1-sales.com dat handelt in oude Formule 1 auto’s zal zich naar alle waarschijnlijkheid terugtrekken. Het bedrijf kampt met financiële problemen.

Loading