Spyker met B-versie naar Monza

Spyker zal tijdens de Grand-Prix van Italië voor het eerst met de Spyker B-specificatie in actie komen. Voor de Grand-Prix van Turkije wist de nieuwe auto van het Nederlandse team nog niet door de crashtest te komen, dat is nu wel gelukt.

De nieuwe Spyker bolide heeft een nieuwe achterkant, een aangepaste versnellingsbak, en een gewijzigde wielophanging. Daarnaast is de Ferrari krachtbron anders in de auto geplaatst waardoor minder koeling vereist is, dit komt de aërodynamica ten goede.

De aërodynamica is volgens technisch-directeur Mike Gascoyne sowieso flink aangepast, de Engelsman zegt elk aërodynamisch onderdeel op de auto onder handen te hebben genomen.

Het team is overigens nog niet verkocht. Volgens Spyker wordt er serieus onderhandeld en ligt er ook een bod van 80 miljoen Euro, getekend is er volgens Spyker echter nog niet.

Narain Karthikeyan heeft inmiddels laten weten dat zijn kans op het rijden van Grand-Prix fors stijgt als het team deels in Indische handen komt. De manager van Adrian Sutil reageerde meteen op dit bericht door te stellen dat Sutil voor volgend jaar al een waterdicht contract heeft.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading