Spyker presenteert F8-VII

[photo1]Spyker heeft vandaag op het circuit van Silverstone haar nieuwe bolide voor 2007, die de naam Spyker F8-VII draagt, gepresenteerd. Het Nederlandse team waarschuwde voor niet teveel optimisme.

Voor de Grand-Prix van Turkije zal het team met een zogenaamde B-specificatie van de Spyker F8-VII komen. Deze B-specificatie wordt ontwikkeld door Mike Gascoyne. Spyker verwacht vooruitgang te kunnen boeken zodra de B-specificatie gereed is.

[photo2]Het meest in het oog springende detail van de nieuwe auto is de naam. De chassisaanduiding is een traditie bij Spyker. Elk door Spyker gelanceerde chassis krijgt een letter. Voor de Formule 1 is logischer wijs voor de letter F gekozen. De 8 staat voor het aantal cilinders. VII staat voor 2007, het jaar waarin de auto werd gepresenteerd.

Bij de presentatie waren racecoureurs Christijan Albers, Adrian Suttil en testcoureurs Giedo van der Garde, Markus Winkelhock, Adrián Vallés en Fairuz Fauzy allen aanwezig.

De Spyker F8-VII is ontworpen door James Key. Het team verwacht nog niet veel van de nieuwe auto. De B-specificatie moet ervoor gaan zorgen dat er echte progressie wordt geboekt waar het doel van Spyker voor 2007 mee behaald kan worden. Dat doel is het scoren van minimaal één WK-punt in de tweede seizoenshelft.

[photo3]Christijan Albers laat weten op een beter jaar dan 2006 te hopen:
“Als coureur probeer je altijd het maximale uit de auto te halen. Vorig jaar deed ik dat ook maar konden we niet laten zien waar toe we eigenlijk toe in staat zijn. Ik heb deze winter hard en nauw met het team gewerkt. Ik denk dat we in de tweede seizoenshelft vooruitgang kunnen gaan boeken.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading