Spyker wacht met tweede coureur

Spyker teambaas Collin Kolles heeft laten weten dat hij geen haast heeft met het contracteren van een tweede coureur naast Adrian Sutil. Volgens Kolles zal hij geen beslissing maken voordat hij alle mogelijke kandidaten heeft laten testen.

Aangenomen word dat Spyker volgend jaar opnieuw gebruik zal maken van een pay driver. Kolles ontkent dit echter, volgens de teambaas is zijn team nu vooral op zoek naar talent:
“We kijken allereerst naar kwaliteit, als er dan geld meekomt, dan is dat natuurlijk beter. De financiele bijdrage van een coureur bij een klein team is belangrijk, maar het is niet het belangrijkste.”

“Toen Sutil in het begin van het seizoen bij ons tekende nam hij nauwelijks sponsors mee. Hij heeft veel talent en is daarmee een uitstekend marketingplatform. Sinds zijn komt heeft hij sponsors aangetrokken. Het is dus belangrijk een coureur aan te trekken die te verkopen is aan sponsors.”

“We hebben geen haast, er is niemand die ons enige druk oplegt. We hebben alle goede coureurs die het ontwikkelingsprogramma deze winter voor hun rekening kunnen nemen dus ook vanuit het team is er geen enkele druk.”

De Spanjaard Roldan Rodriguez zal deze winter diverse tests uitvoeren voor Spyker. De GP2 coureur zal ook met Spyker naar de laatste drie Grand-Prix van het seizoen afreizen.