Stoddart negatief over Minardi

[photo1]Paul Stoddart ziet de toekomst van zijn Formule 1 renstal Minardi somber in. In 2001 maakte de Australiër een plan, Minardi zou binnen 5 jaar een subtopper worden. Het eerste jaar verliep nog volgens plan maar daarna werd er geen progressie meer geboekt. Stoddart denkt nu dat zijn team nooit een subtopper zal worden.

“Onze prestaties zijn slechter dan ooit tevoren”, aldus Paul Stoddart. “De Minardi van dit jaar is 2 seconde per ronde sneller dan de bolide van vorig jaar, dat is erg knap als je naar ons budget kijkt. Andere teams hebben echter meer progressie geboekt en daardoor is het gat tussen ons en de rest opnieuw groter geworden.”

“We hebben enkele trouwe sponsoren, maar je trekt geen grote sponsoren aan als je laatste bent. En als je geen geld hebt zul je nooit verder naar voren komen. Alleen gelijkheid tussen de teams kan ons redden, maar dat zal er in de Formule 1 nooit komen.”

De Australische teambaas die Minardi in 2001 vol enthousiasme overnam lijkt zijn plezier in het racen steeds meer te verliezen. Momenteel zijn er al geruchten dat Stoddart binnenkort bekend maakt zijn handdoek in de ring te gooien. De teambaas is namelijk een luchtvaartmaatschappij in Australië gestart, daar zou hij nu al zijn energie in willen steken.

Loading