Christian Klien vrijwel zeker van zitje

[photo1]Christian Klien lijkt zich geen zorgen hoeven te maken over zijn toekomst bij Red Bull Racing. De Oostenrijker vervangt dit weekend Vitantonio Liuzzi en lijkt ook de komende Grand-Prix zeker van zijn zitje.

“Klien zal in ieder geval de komende vier Grand-Prix rijden”, aldus Red Bull Racing eigenaar Dieter Mateschitz. “Daarna gaan we weer kijken wat we kunnen doen om zowel Liuzzi als Klien tevreden te stellen. Het is eerlijk om Klien nu weer een kans te geven. Mocht er geen andere mogelijkheid zijn om Liuzzi op een andere manier tevreden te stellen dan zullen we hem sowieso nog eens laten rijden.”

Sportief directeur van Red Bull Christian Horner heeft de positie van Klien ook bevestigd. Waarschijnlijk probeert Red Bull nu om Liuzzi bij de Formule 1 renstal van Sauber onder te brengen, de Italiaan zou daar de vervanger worden van Jacques Villeneuve. Klien zou dan het seizoen bij Red Bull afmaken.

Liuzzi komt de komende twee Grand-Prix overigens helemaal niet in actie omdat de Amerikaan Scott Speed de derde Red Bull bolide in Canada en Amerika zal besturen. Voorlopig wil de Italiaan ook niet op de geruchten reageren. Het is in ieder geval duidelijk dat het gevecht tussen Klien en Liuzzi voorlopig is gewonnen door Christian Klien.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading