Stoddart wil Bridgestones voor test Verstappen

[photo1]Minardi teambaas Paul Stoddart wil dat Jos Verstappen morgen op Bridgestone banden in actie komt. Volgens Stoddart moet Bridgestone zich aan de FIA Sporting Regulations houden, en Minardi van banden voorzien.

“Ik hoop dat Bridgestone zich aan de reglementen en contracten houdt, en Jos morgen van banden voorziet,” aldus Paul Stoddart. “Het is een hele moeilijke situatie voor mij en het team, ik ben blij dat Avon ons van banden wilde voorzien. Ondanks deze problemen waren we vandaag slechts drie seconde langzamer dan de nieuwste bolide! Na een moeilijke dag konden we uiteindelijk toch nog voorzichtig glimlachen. Dit belooft wat als de nieuwe PS03 in actie komt!”

De Avon banden zijn slicks en absoluut niet geschikt voor een Formule 1 bolide. Volgens Bridgestone is er nog niets met Minardi ondertekend, waarschijnlijk zijn er ook niet genoeg Bridgestone banden op het circuit aanwezig om Minardi ook nog eens te voorzien. De Italiaanse renstal zal morgen dus waarschijnlijk wederom met Avon banden rijden, tenzij Bridgestone met een oplossing komt.

Paul Stoddart, die 2003 met zoveel goede moed begon, is verbitterd door de houding van Bridgestone, echter zelf is de Australiër alles behalve slim bezig. Hij dwingt doormiddel van FIA regels Bridgestone zijn team van banden te voorzien, en is ook nog eens zeer negatief over Bridgestone in een officieel persbericht van het team.

Zeker nu teams meer inspraak krijgen in welke banden zij kunnen gebruiken gedurende een Grand Prix weekend, is dit geen goede basis voor een samenwerking. Als Minardi en Bridgestone uiteindelijk toch met elkaar in zee gaan, is het nog maar de vraag in hoeverre Bridgestone zich iets aantrekt van de wensen van Minardi.

Loading