Stoddart wil Webber en Verstappen

[photo1]Paul Stoddart, teambaas van wat nu nog KL Minardi Asiatech heet, heeft tegenover het Duitse persbureau Reuters bekend gemaakt voor volgend jaar Jos Verstappen en Mark Webber te willen contracteren.

Het contract tussen Minardi en Webber is door Stoddart ontbonden, dit geeft Webber de mogelijkheid om een beter team op te zoeken. Geruchten vertellen ons dat dit te maken heeft met de aanstaande motordeal tussen Minardi en Cosworth, want ook bij Jaguar staat de deur voor Webber open. Stoddart zegt het te respecteren als Webber een plaats bij een beter team aangeboden krijgt.

Inmiddels maakt de Australische teambaas er geen geheim meer van dat hij graag opnieuw met Jos Verstappen wil werken. Toen Stoddart nog teambaas van het Arrows Junior Team (F3000) was en Verstappen bij Arrows reed stond Stoddart met Verstappen’s pitbord langs de pitmuur.

Stoddart: “Op dit moment kan ik geen uitspraken doen over rijdersduo voor volgend jaar. Ik hoop op Webber en Verstappen, maar het zou ook een compleet andere combinatie kunnen zijn. We hebben een lijst opgesteld van 20 coureurs, je kunt er zeker van zijn dat het twee goede coureurs zullen zijn.”

[photo2]”Ik heb Mark’s contract ontbonden, dus hij is vrij om zijn eigen weg te gaan. Als hij bij een beter team een stoeltje kan krijgen wens ik hem alle geluk van de wereld. Is dit niet het geval, dan kan hij altijd bij ons terecht. Hij zit in de perfecte positie, hij staat onder geen enkele druk. Mark is mijn eerste keuze voor volgend jaar mocht hij niks beters kunnen vinden.”

Het blijft echter de vraag of Minardi volgend jaar nog wel bestaat. Het team met het kleinste budget in de Formule 1 moet misschien de tv-gelden van Prost over 2001 terug betalen aan de andere teams. Dit zou Minardi de das om kunnen doen, daarnaast heeft Paul Stoddart het helemaal gehad met de politieke spelletjes binnen de Formule 1.

Loading