Sutil mikt op top-vijf Melbourne

Na de sterke seizoensopener in Bahrein hoopt Adrian Sutil in Melbourne mee te kunnen strijden voor een plaats in de top vijf. Beide coureurs van Force India maakten een sterke indruk in Bahrein met een keurige negende plaats voor Tonio Liuzzi. Adrian Sutil was kansloos nadat hij in de eerste bocht spinde als gevolg van een aanrijding met Robert Kubica.

Sutil verwacht een nog sterker Force India in Melbourne: ”De start van het seizoen was erg goed. We waren erg competitief in de vrije trainingen, na de eerste oefensessie stond ik zelfs bovenaan. Tijdens de kwalificatie eindigden we bij de eerste twaalf. Vorig jaar wisten we Q2 niet eens te halen dus we hebben erg veel vooruitgang geboekt. In Melbourne willen we nog hoger eindigen. Er is nog genoeg potentieel om de auto te verbeteren en dichter bij de top-vijf te komen.”

Tonio Liuzzi denkt er hetzelfde van: “Bahrein was erg positief. We hebben veel geleerd over de banden en hoe deze presteren onder warme omstandigheden en het brandstofverbruik tijdens de race. De kwalificatie was een beetje teleurstellend omdat we geen echte vrije ronde hebben kunnen rijden. Maar het tempo tijdens de race was bemoedigend met een goed resultaat voor mij en het team. Gedurende de winter is er hard gewerkt aan verbeteringen, het team is erg gefocust en ze weten precies waar ze mee bezig zijn, dit is nog maar het begin.

Paul di Resta zal vrijdag zijn debuut maken als derde rijder. Hij zal dan de plaats innemen van Adrian Sutil: “Dit is een geweldige kans voor mij”, aldus di Restra. “Ik ben nog nooit in Melbourne geweest dus ik zal vooraf met de engineers de baan gaan verkennen zodat ik ze zo goed mogelijk kan helpen tijdens de eerste vrije training. Het doel is om geen snelle tijden te rijden maar om zoveel mogelijk te leren en het team informatie en feedback te geven voor de race.”

(JP)

Loading