Teams zoeken naar vervoer

De FOM, verantwoordelijk voor het transport van al het Formule 1 -materiaal, is druk op zoek naar alternatief vervoer. Alle Formule 1 – teams willen vanuit Shanghai hun materiaal zo snel mogelijk terug vliegen naar hun fabrieken in Europa.

Omdat het Europese luchtruim vanwege een aswolk afkomstig uit Ijsland gesloten is kan er niet gevlogen worden. Al het Formule 1 – materiaal, goed voor grote transportvliegtuigen, ligt nu opgeslagen op een lokaal vliegveld in China.

“Over het personeel maken we ons niet druk”, aldus Martin Whitmarsh van McLaren. “Daarvoor zijn genoeg opties om terug te komen in Europa. Voor het materiaal wordt het lastiger.”

De volgende Grand-Prix is pas over drie weken in Spanje, de meeste teams willen aan hun auto’s echter onderhoud plegen en verbeteringen monteren. De auto’s hebben de afgelopen weken de fabriek niet gezien omdat de Grand-Prix telkens ver van huis waren.

Vooral Mercedes en Virgin willen grote updates uitvoeren. Mercedes wil de wielbasis van de auto veranderen en Virgin wil vanwege een ontwerpfout een grote benzinetank in de auto zetten.
“Het wordt krap”, aldus Nick Wirth van Virgin. “Hopelijk kunnen we de auto’s deze week nog in Engeland ontvangen, we moeten immers ook nog crashtests uitvoeren.”

(pg)