Testen op vrijdag gaat door

[photo1]De FIA heeft vandaag officieel laten weten dat het plan om enkele teams op vrijdag te laten testen doorgaat. De FIA wilde het testen op de vrijdag alleen door laten gaan als zich minstens drie teams zouden aanmelden, de FIA heeft bevestigd dat dit is gebeurd.

De termijn voor de teams om zich aan te melden is inmiddels verlopen. Teams die zich aanmelden mogen op vrijdag voor de Grand-Prix twee uur testen, testcoureurs mogen ook in actie komen. Een team mag met drie bolides rijden, als tegenprestatie mag een team dat deelneemt aan de testsessies op vrijdag door het seizoen heen slecht 10 dagen testen buiten de gebruikelijke twee uur op vrijdag.

De Internationale Automobiel Federatie heeft de namen van de teams niet bekend gemaakt. KL Minardi heeft inmiddels bevestigd zich te hebben aangemeld. Over de andere twee (of mogelijk meerdere) teams is niets bekend, wel is bekend dat Jaguar, Jordan, en BAR ook interesse hadden. Sauber heeft inmiddels bevestigd niet op vrijdag te gaan testen.

Loading